www.aretxabaleta.eus

Tabernak

Tabernetarako hiztegia

Edariak, kafeak eta infusioak
Batido de vainilla: banilla irabiatua
Batido de fresa: marrubi irabiatua
Botella de agua: botila bat ur
Café doble: kafe bikoitza
Café con hielo: kafea izotzarekin
Café escocés: kafe eskoziarra
Café irlandés: kafe irlandarra
Café con leche: kafesnea
Caldo de pescado: arrain salda
Caldo de pollo: oilasko salda
Carajillo: karajilloa
Cortado: ebakia
Cortado descafeinado: ebaki deskafeinatua
Café doble: kafe bikoitza
Cerveza: garagardoa
Chacolí: txakolina
Chocolate: txokolatea
Coñac: koñaka
Manzanilla: kamamila
Manzanilla con limón: kamamila limoiarekin
Refresco: freskagarria
Sidra: sagardoa
Té: tea
Té con leche: tea esnearekin
Té con limón: tea limoiarekin
Vino tinto especial: ardo beltz berezia
Vino tinto de Rioja: Errioxako ardo beltza
Vino blanco: ardo zuria
Vino del año: urteko ardoa
Vino clarete: ardo gorria
Zumo de naranja: laranja zukua
Zumo de limón: limoi zukua

Gosari eta askariak

Azúcar: azukrea
Bollo: opila
Bizcocho: bizkotxoa
Cruasán: kruasana
Huevo: arrautza
Leche: esnea
Mantequilla: gurina
Mantequilla: gurina
Miel: eztia
Mermelada: marmelada
Rebanada de pan: ogi xerra
Pan tostado: ogi txigortua
Pan de molde: moldeko ogia
Panceta: hirugiharra

Ogitartekoak eta sandwichak
Chorizo: txorizoa
Filete de ternera: xerra
Hamburguesa con cebolla: hanburgesa tipularekin
Hamburguesa con queso: hanburgesa gaztarekin
Hamburguesa: hanburgesa
Jamón: urdaizpikoa
Jamón curado: urdaiazpiko ondua
Jamón ibérico: urdaizpiko iberikoa
Lomo: solomoa
Lomo con queso y pimientos:solomoa gazta eta piperrekin
Pechuga con pimientos: oilasko paparra piperrekin
Panceta con queso: hirugiharra eta gazta
Sandwich mixto: sandwich mistoa
Sandwich vegetal: Sandwich begetala
Sandwich vegetal con jamón y queso: sandwich begetala urdaiazpiko eta gaztarekin
Tortilla de bonito: hegaluze tortilla
Vegetal: begetala
Vegetal con jamón: begetala urdaiazpikoarekin
Vegetal con pimientos rojos: begetala piper gorriekin
Vegetal con bonito: begetala hegaluzearekin
Tortilla de champiñón: txanpiñoi tortilla
Tortilla de chorizo: txorizo tortilla
Tortilla de jamón: urdaiazpiko tortilla
Tortilla de patata: patata tortilla
Tortilla francesa: tortilla frantsesa

Plater konbinatuak
Albóndigas con huevos y patatas: albondigak patata eta arrautzekin
Alas de pollo con huevos y patatas: oilasko hegalak arrautzekin eta patatekin
Escalope con croquetas y ensalada: eskalopea kroketekin eta entsaladarekin
Filete con patatas y ensalada rusa: xerra patatekin eta entsalada errusiarrarekin
Huevos con croquetas, jamón y pimientos: arrautzak kroketekin, urdaiazpikoarekin eta piperrekin
Huevos revueltos con jamón: arrautza nahaskiak urdaiazpikoarekin
Lomo con patatas fritas y pimientos: solomoa patata frijituekin eta piperrekin
Merluza rebozada con patatas y ensalada: legatz irin-arrautzeztatua patatekin eta entsaladarekin
Pechuga de pollo con pimientos, croquetas y ensalada: oilasko paparra piperrekin, kroketekin eta entsaladarekin
Solomillo con pimientos del piquillo, setas y patatas: azpizuna pikillo piperrekin, perretxikoekin eta patatekin

Razioak

Albóndigas: albondigak
Bonito encebollado: hegaluzea tipularekin
Brocheta de marisco: itsaski-brotxetan
Brocheta vegetal: brotxeta begetala
Calamares a la Romana: txipiroiak Erromako eran
Callos: tripakiak
Carne cocida: haragi egosia
Caracoles: barraskiloak
Champiñones: txanpiñoiak
Chipirones: txipiroiak
Chorizo: txorizoa
Croquetas: kroketak
Croquetas de jamón:  urdaiazpiko kroketak
Ensaladilla rusa: entsalada errusiarra
Gambas a la gabardina: ganbak arrautz-irinetan
Gambas a la plancha: ganbak plantxan
Croquetas de pollo: oilasko kroketak
Hígado: gibela
Lengua en salsa: mingaina saltsan
Morcilla:odolkia
Morros: muturrak
Patatas bravas: patata minak
patatas con ali-oli: patatak ali-olioarekin
Patatas fritas: patata frijituak
Pulpo: olagarroa
Pulpo a la gallega: olagarroa Galiziako eran
Queso: gazta
Riñones: giltzurrunak
Tabla de ibéricos: askotariko iberikoak
Tigres: tigreak